Oli üks Oliüks

27. juuni 2008

Hernes, mis muud

Saksamaa võitis ja Hispaania võitis- mida enamat ongi õnneks vaja. Mitte midagi peale Hispaania finaalivõidu loomulikult. Meie kodune kolleegium pakub 3-1 võitu hispaanlastele.

Aga eile oli märkimisväärne päev ka muu poolest kui Hispaania võit. Nimelt pidas mind esimest korda politsei kinni. Sõitsin rahulikult kodulähedale poodi mööda Pirita ringraja juppi, kui kurvi tagant hakkas paistma tuttavas värvikombinatsioonis auto. Pilk spidomeetrile kinnitas, et kui nad nüüd mind kiiruse pärast peaks peatama, siis on tegemist ikka väga väikeste tähtede närimisega. Heal juhul 56 näitas spidomeeter. Ja "seis, tõmmake siia kõrvale" näitas politseiniku käeviibe. Üllatus, hämmeldus. Paluti lahkelt torukesse puhuda hoopis. Ja minu suureks kurvastuseks võeti toru ja pisteti see pärast protseduuri endale taskusse selle asemel, et mulle meeneks kaasa anda. "Palun, võite edasi sõita." "Aitäh!"

Hiljem sama teed mööda poest tagasi tulles seisis metsa veerel juba kolm autot. Kaks ilma juhita ning kolmanda sõiduki juht politseiautos seletusi andmas. Moraal: kui teil on kavas autoga botaanikaaeda piknikule tulla, tagataskus mõte, et mis see paar õlut ikka teeb... siis kasutage kas busse nr 34A ja 38 või jätke see mõte koju.