Oli üks Oliüks

4. märts 2006

Kaubandusjumala kummalised teed

Kaubandusjumal on kummaline tüüp. Lood talle suurepärased tingimused ilmumiseks, lähed tibidega tibipoodi. Tuulad seal ringi, isegi soovid on olemas ja täiesti realistlikud. Aga kaubandusjumalal ei paista olevat parasjagu õiget tuju ning niimoodi sa sealt poest käed kinnastes välja jalutadki.

Teine päev lähed poodi kindla eesmärgiga osta lapsele sünnipäevakingitus. Paar mänguasjapoodi ja see peaks tehtud olema. Poolel teel jääb aga ette mööblipood, kust jalutad välja täpselt sellise diivanilauaga, mida juba kolm kuud otsinud oled, ning lisaks veel juhtub kätte ka väga armas vaip. Mina olen rahul.

Mis puutub mänguasjapoodidesse, siis sinna kaubandusjumal ei julgenud tulla ning pärast tunnikest riiulite vahel jalutamist andsin alla, astusin sisse kodutehnika poodi ning ostsin lapsele maki. Asjalikum ikka kui mõni ämblikmees, ninja kilpkonn või muu värdjalik tegelane, kellest kuueaastaseks saavad poisslapsed sillas on... kaks järgnevat päeva. Jääb lootus, et järeltulija on nõus seda aegajalt ka mulle laenama, kui mul tuleb tuju vannis olles muusikat kuulata.