Oli üks Oliüks

23. veebruar 2007

Jätku leiba!

Sattusin vaatama ETV-st saadet "Jätku leiba!"Oh sa pagan, milline lihahimu tuli, kui Demjanov lõikas lahti seaprae, mille menetluseks oli 6 tundi keetmist ja tund ahjus küpsemist. Tõepoolest, nagu võist libises nuga läbi. Oleks endal seda viitsimist pool päeva liha menetleda.

Söögitegemisega on üldse lood täpselt sellised nagu nad parasjagu on. Kahel õhtul lõpetab laps laulmise kell seitse, siis veel poodi ja ega enne kaheksat koju ei jõua. Loogiline, et kõlab nagu võtame-midagi-siit-valmistoiduletist-cusine. Kahel õhtul nädalas lõppeb väikese inimese tööpäev kell pool kuus. Siis poodi ja kõige varemalt kell pool seitse koju. Annaks isegi midagi vaaritada väheke. Aga seal tuleb juba mängu asjaolu, et kõigil kõhud tühjad ja tahaks midagi kiirelt manustada. Tatraputru võib ju keeta, miskit keerukamat ja aeganõudvamat... ei mängi välja.

No ja siis on reedeõhtud. Juuresolevalt pildilt paistab, et poest sai toodud salatit. Sest reedeõhtul tahaks ennast ju lõdvaks lasta ja puhata, mitte pliidi ees higistada. Ja loomulikult on mõistlikum voodis sõrmedega mööda klaverit joost. Ja nädalavahetustel on alati nii palju teha või nii väga vaja puhata...

Ah, puhas laiskus on asja ametlik nimi. Erinevad lipsukesed, mis ma nüüd sinna külge olen pookinud, ei varja kuigi palju.

Homme ema juurde õhtusöögile :)

1 Comments:

  • hm, väga tuttav kiir-cuisine minu Tallinna-ajast ;)

    õhtusöögid olid olulised vaid energiataseme taastamise eesmärgil, ja suurem kokkamine ikka Kellegi Teise jaoks.

    huvitav. ma vist kirjutan sellest natuke oma blogis ka.

    By Anonymous Anonüümne, at 20:48  

Postita kommentaar

<< Home