Oli üks Oliüks

24. november 2005

Üks kümnest käsust

Turbotibina heietused sellest, kuidas ta poes riiulite vahel kohmitsedes kõige ehedamalt Raportis näidatavasse poevaraste rubriiki peaks sobima (kuigi ei varasta midagi), tuletasid meelde üleeilse poeskäigu.

Käisin Jyskis eesmärgiga hankida kingalusikas. Ei lusikat ega kahvlit ma sealt leida ei suutnud, küll aga jäi silma üks intsident.

Nahktagis, tätoveeritud sõrmenukkidega vene keelt kõnelev noormees vestles turvamehega ning asutas end pärast seda poest lahkuma. Kui turvaväravad tema peale kisa tõstsid ja turvamees nende eeskuju järgis, tormas tüüp poodi sisse tagasi, seletas kiirelt turvale paar sõna, tormas ühte riiulivahesse, libistas põues olnud asja käterätihunnikusse ning näitas turvale riiulist võetud tolmulapipakki ja selle silti. Maitea, kas ta üritas selgeks teha, et silt tolmulappidelt talle külge jäi ja niimoodi väravakisa esile kutsus või oli selleks mingi muu skeem. Turva noogutas rahulikult ning lasi ta väravatest uuesti välja. Väravad enam ei häälitsenud. Huvi pärast läksin vaatama, mis see oli, mida tegelane rätiriiulisse toppis. Ja ennäe, käterättide vahelt vaatas vastu nii umbes A4 suuruses ilmselt NASA kosmosetehnoloogial põhinev elektrooniline termomeeter. Kuidas sellise asja põueskandmine turvamehele märkamata jäi, on mulle üsna selgusetu.

Hetkeks mõtlesin juba, et lähen räägin turvamehele sellest, mida ma nägin aga seks hetkeks oli kuritöös kahtlustatav (poliitiline korrektsus - toim.) juba nelja tuule poole kadunud ja lõin käega.

Mida me sellest loost saame järeldada? Teadagi. Jysk võiks müüa kingalusikaid.

1 Comments:

  • A kui trikk juba selge, siis proovinud ise termomeeter välja viia? :)

    Igas kodus on ju kosmosetehnoloogiat alati puudu.... :P

    By Anonymous Anonüümne, at 13:06  

Postita kommentaar

<< Home